.
.
.
«آوار»
خواننده و آهنگساز: فرهاد
ترانهسرا: شهیار قنبری
تنظیم: آندرانیک
موسیقی باشکوه ترانهی «آوار» را با آندرانیک عزیز در سال ۱۳۵۴ در استودیوپاپ ضبط کردیم. (عدهای این تاریخ را انکار میکنند که آن زمان حتی متولد نشده بودند.
اما تأیید نوازندگان بزرگ این اثر را چه میکنند؟)
فرهاد گاهی برای اجرای ترانهها بسیار وقت صرف میکرد. دلیلش هم این بود که وسواس زیادی داشت تا موسیقی و مفهوم شعر، ملکهی ذهنش شوند. خصوصاً
این ترانه که یکی از زیباترین و پرمفهومترین ترانههای شهیار قنبری نازنین (و بلکه تاریخ ترانهی نوین) و از برجستهترین تنطیمهای آندرانیک است.
سال ۵۵ فرهاد بالاخره ترانه را خواند اما باز هم به دلایلی مدتی طول کشید تا ترانه منتشر شود.
یکی از مهمترین دلایل پایین بودن کیفیت صدای بسیاری از آثار آن دوران که امروز در دسترس است این است که در تکثیر آثار، به دلیل دقیق نبودن دستگاههای مزبور
در بسیاری از مواقع، علاوه بر پایین آمدن کیفیت شنیداری و شفافیت خطوط مختلف ساز و آواز، موسیقی کپیهای بازار، دفرمه میشد.
این اتفاق تا حدودی برای این ترانه هم افتاده است. به عنوان نمونه، سطرِ «تو هم با من نبودی» که چند بار در ترانه تکرار میشود و در جایی باید به صورت «تو هم
مؤمن نبودی» خوانده شود برای شنوندهای که متن ترانه را نخوانده و یا کمتر شنیده است به این شکل بیمعنی شنیده میشود: «تو هم بامِن نبودی». دلیل این
اتفاق هم این است که نتی از گیتاربیس دقیقاً در زمان تلفظ هجای اولِ واژهی «مؤمن» با آن تلاقی و به اصطلاح «کراش» کرده است.
در میکس جدید تلاش کردهام که علاوه بر شفاف و استاندارد شدن صداها به حل این مشکلات هم بپردازم.
آثاری که برای شما به عنوان میکس مجدد معرفی میکنم همگی از آرشیو شخصی من از استودیوپاپ استخراج شده و هرگز در اختیار دیگران نبوده و نیست.
امیدوارم این کار را هم دوست داشته باشید.
به مناسبت سالروز درگذشت فرهاد
ویگن داوودی
۹ شهریور ۹۸
.
.
.