sadegh1
04-29-2015, 06:03 PM
«فابریس فویله» عکاس فرانسوی ساکن پاریس، در پی خلق اثری در مورد سمبلیسم و خود برتر پنداری بود، اما نمی*توانست نقطه شروعش را پیدا کند. تا اینکه به عکسی از سندای دایکانون، یکی از بلندترین مجسمه*های دنیا، برخورد؛ مجسمه*ای با ۱۰۰ متر ارتفاع.
فویله می*گوید: "این مجسمه (که یک مجسمه ژاپنی و در ستایش بوداسف کانون بودائی است) درست در مرکز شهر قرارگرفته است. به نظر غول*آسا، بسیار تأثیرگذار و بسیار فراتر از واقعیت می*آمد. من ابتدا فکر کردم که عکس مونتاژ شده است اما نه، واقعی بود. نقطه شروع ام را پیدا کردم. من کاملاً مجذوبش شده بودم و باید می*فهمیدم که آیا بازهم مجسمه*هایی ازاین*دست در دنیا، وجود دارند یا نه.”
سپس وی چندین مجسمه*ی دیگر در دنیا پیدا کرد؛ در لهستان با مجسمه*ای ۳۶ متری از مسیح برخورد کرد که در شهر کوچکی به نام شوویبودزن قرار داشت و در چین با مجسمه گوآن یو در شهر یانچنگ. وی می*افزاید: "ابتدا بر اساس اندازه، این مجسمه*ها را انتخاب می*کردم. من مجسمه*هایی بلندتر از صد متر می*خواستم. سپس شیوه انتخابم را عوض کردم و مجسمه*هایی را بر اساس طراحی آن*ها انتخاب کردم. این*گونه بهتر می*توانستم میزان بت کردن یک شخص را بسنجم. به*عنوان*مثال، نمی*توان تأثیر طراحی استالینیستی را بر روی بنایی چون بنای رنسانس آفریقایی در داکار پایتخت سنگال، نادیده گرفت.”
فوله، برای یافتن تعادل مناسب بین مجسمه*های مذهبی و آن*هایی که شخصیتی سیاسی و یا ملی را تصویر می*کنند، تلاش بسیاری کرد. همان*طور که خود می*گوید، او فریفته نیاز انسان به "ساخت معابدی بی*اندازه بزرگ به*عنوان نمادی از قدرت” بود. "درست است که این مجسمه*ها نماد هستند، اما درعین*حال کارکردی آموزشی دارند و به مخاطب خود، حس قابل تقلید بودن را القا می*کنند.”
[فقط کسانی که در سایت عضو هستند قادر به مشاهده لینک ها هستند]
مجسمه دای کانون، ۱۰۰ متر، ساخته شده در سال ۱۹۹۱، سندای ژاپن
مادر سرزمین پدری، ۶۲ متر، ساختهشده در سال ۱۹۸۱، کییف، اوکراین
مائو زدانگ، ۳۲ متر، ساخته شده در سال ۲۰۰۹، چانگشا، چین
دعای مسیح، ۳۰ متر، ساخته شده در سال ۲۰۰۷، ماندو، اندونزی
بنای رنسانس آفریقایی، ۴۹ متر، ساخته شده در سال ۲۰۱۰، داکار، سنگال
عیسی مسیح پادشاه، ۳۶ متر، ساخته شده در سال ۲۰۱۰، شوویبودزن، لهستان
بیاکوی بزرگ، ۴۳ متر، ساخته شده در سال ۱۹۳۶، تاکازاکی، ژاپن
بودای بزرگ ساکیامون، ۹۲ متر، ساخته شده در سال ۲۰۰۸، انگ تانگ، تایلند
مجسمه گوآن یو، ۸۰ متر، ساخته شده در سال ۲۰۱۰، یانچنگ، چین
ندای سرزمین مادری، ۸۷ متر، ساخته شده در سال ۱۹۶۷، ولگوگراد، روسیه
فویله می*گوید: "این مجسمه (که یک مجسمه ژاپنی و در ستایش بوداسف کانون بودائی است) درست در مرکز شهر قرارگرفته است. به نظر غول*آسا، بسیار تأثیرگذار و بسیار فراتر از واقعیت می*آمد. من ابتدا فکر کردم که عکس مونتاژ شده است اما نه، واقعی بود. نقطه شروع ام را پیدا کردم. من کاملاً مجذوبش شده بودم و باید می*فهمیدم که آیا بازهم مجسمه*هایی ازاین*دست در دنیا، وجود دارند یا نه.”
سپس وی چندین مجسمه*ی دیگر در دنیا پیدا کرد؛ در لهستان با مجسمه*ای ۳۶ متری از مسیح برخورد کرد که در شهر کوچکی به نام شوویبودزن قرار داشت و در چین با مجسمه گوآن یو در شهر یانچنگ. وی می*افزاید: "ابتدا بر اساس اندازه، این مجسمه*ها را انتخاب می*کردم. من مجسمه*هایی بلندتر از صد متر می*خواستم. سپس شیوه انتخابم را عوض کردم و مجسمه*هایی را بر اساس طراحی آن*ها انتخاب کردم. این*گونه بهتر می*توانستم میزان بت کردن یک شخص را بسنجم. به*عنوان*مثال، نمی*توان تأثیر طراحی استالینیستی را بر روی بنایی چون بنای رنسانس آفریقایی در داکار پایتخت سنگال، نادیده گرفت.”
فوله، برای یافتن تعادل مناسب بین مجسمه*های مذهبی و آن*هایی که شخصیتی سیاسی و یا ملی را تصویر می*کنند، تلاش بسیاری کرد. همان*طور که خود می*گوید، او فریفته نیاز انسان به "ساخت معابدی بی*اندازه بزرگ به*عنوان نمادی از قدرت” بود. "درست است که این مجسمه*ها نماد هستند، اما درعین*حال کارکردی آموزشی دارند و به مخاطب خود، حس قابل تقلید بودن را القا می*کنند.”
مجسمه دای کانون، ۱۰۰ متر، ساخته شده در سال ۱۹۹۱، سندای ژاپن
مادر سرزمین پدری، ۶۲ متر، ساختهشده در سال ۱۹۸۱، کییف، اوکراین
مائو زدانگ، ۳۲ متر، ساخته شده در سال ۲۰۰۹، چانگشا، چین
دعای مسیح، ۳۰ متر، ساخته شده در سال ۲۰۰۷، ماندو، اندونزی
بنای رنسانس آفریقایی، ۴۹ متر، ساخته شده در سال ۲۰۱۰، داکار، سنگال
عیسی مسیح پادشاه، ۳۶ متر، ساخته شده در سال ۲۰۱۰، شوویبودزن، لهستان