نمایش نتایج: از 1 به 9 از 9

موضوع: "محمد اوشال" آهنگساز و تنظیم کننده درگذشت

  1. #1
    نیمه فعال
    تاریخ عضویت
    Oct 2015
    نوشته ها
    336
    تشکر
    2,879
    تشکر شده : 4,404

    "محمد اوشال" آهنگساز و تنظیم کننده درگذشت




    محمد اوشال هم رفت. آهنگساز و تنظیم کننده ی بنام دهه ی پنجاه که آهنگ هایی برای خیلی از خواننده ها ساخت و تنظیم کرد, ناگفته نماند که استاد بابک بیات هم بود. تعدادی از آثار ایشان:
    تنظیم آهنگ خونه و خورشید خانم برای داریوش
    تنظیم آهنگ های خاکستری و مولای سبز پوش برای ابی
    تنظیم آهنگ مرثیه برای ستار
    تنظیم آهنگ حباب برای نلی
    ساخت آهنگهای خسته و اسیر شب برای فرهاد
    و ...


    روحش شاد و یادش گرامی


    تصاوير پيوست شده

  2. 20 کاربر مقابل از Shayesteh عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند .


  3. #2
    نیمه فعال
    تاریخ عضویت
    Oct 2015
    نوشته ها
    336
    تشکر
    2,879
    تشکر شده : 4,404
    رهبر اركستر جاز فولكلوريك، تنظيم كننده درخشان، يكي از فوق العاده ترين نوازندگان ترومبون.......... آقای محمد اوشال دوست عزيزم. من از زمانی كه با او آشنا شدم و با او كار كردم او را ممل صدا كردم، ممل امروز ما را ترك كرد. او هم مثل ديگر عزيزانم در غربت و به دور از دوستانش رفت و اندوه عميقي قلبم را فرا گرفت. به گلي نازنينم و ساغي و پيمانه عزيزم از طرف خودم و مهشيد صميمانه تسليت مي گويم. نامش هميشه جاودان.

    "ابی"

  4. 7 کاربر مقابل از Shayesteh عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند .


  5. #3
    فوق حرفه ای
    تاریخ عضویت
    Jun 2008
    نوشته ها
    34,586
    تشکر
    1,171
    تشکر شده : 8,109
    خورشید خانم آفتاب کن
    شبو اسیر خواب کن
    مجمر نورو بردار
    یخ زمینو آب کن

    روحش شاد

  6. 4 کاربر مقابل از ehsan1361 عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند .


  7. #4
    کاربر جدید
    تاریخ عضویت
    Jan 2017
    نوشته ها
    6
    تشکر
    6
    تشکر شده : 17
    روحش شاد

  8. 2 کاربر مقابل از EMADE عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند .


  9. #5
    نیمه فعال
    تاریخ عضویت
    Jul 2014
    نوشته ها
    78
    تشکر
    714
    تشکر شده : 117
    روانش شاد باد
    یاد استاد محمد حیدری هم شاد

    مرسی MUSICVA

  10. 2 کاربر مقابل از azad2000 عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند .


  11. #6
    حرفه ای
    تاریخ عضویت
    Mar 2008
    نوشته ها
    20,615
    تشکر
    919
    تشکر شده : 9,371
    رونالدو بدشانس ترین بازیکن جهان!!!!


  12. کاربر مقابل از Shahin عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:


  13. #7
    نیمه فعال
    تاریخ عضویت
    Oct 2015
    نوشته ها
    336
    تشکر
    2,879
    تشکر شده : 4,404
    یادی از محمد اوشال در گفت و گو با علی رضا نوری زاده



    حرف از مرگ ” محمد اوشال ” است. هم او که از جمله ی پر آوازه ترین و محترم ترین هنرمندان زمانه اش بود و دیر زمانی بود که در انزوا میزیست.


    پس از دوران پرکار دهه های چهل و پنجاه؛ و از پس انقلاب نابهنگام اسلامی در ایران؛ اوشال هم چونان بسیاری دیگر از هم قطاران اش راه کوچه های غربت را در پی گرفت ودر سرنوشتی کم و بیش مشابه؛ خانه نشین شد تا سالهایی که می توانست بسیار بر ساخته های او علاوه کند؛ همه گی در سکوت سپری شوند و دور از نغمه ی نی و جام می.



    دکتر علی رضا نوری زاده که فعالیت های هنری اش را با شعر و ادبیات شروع کرده و در ردیف دوستان سالهای دور او بوده؛ در همین باب به ” خلیج فارس ” ؛ گفت :





    ” در سالهای دهه ی چهل و همزمان با پیشرفت های فراوان صنعتی و اقتصادی و إصلاحات ارزی و … هنر ایران هم جهش بزرگی را تجربه کرد. موسیقی هم به تبعیت از دیگر هنرها روزگار خوشی داشت. همزمان با بیتلز و رولینگ استونز و موسیقی خوب غربی گروه های ایرانی هم یکی پس ازدیگری فعال می شدند و موسیقی پاپ ما سر و شکل و هویت پیدا می کرد … ”


    مدیر تلویزیون ایران فردا با ارائه ی این مقدمه ی کوتاه به هنر محمد اوشال رسید و او را یکی از سه بزرگی دانست که عمده ی فعالیت شان در محیط دانشگاه بوده و ازهمین طریق هم جوانان مستعد زیادی را به راه هنر آورده و شکوفاشان کرده بودند… :



    ” اوشال در کنار اتابکی و چشم آذر؛ سه ضلع مثلثی بودند که در دانشگاه ها فعالیت داشتند. موسیقی را علمی و اکادمیک دنبال می کردند ودر همان محیط هم استعداد های زیادی را پیدا می کردند و به رادیو می آوردند. ایشان همچنین از جمله مهمترین عوامل إجرایی فستیوال های هنری وقت بودند و خاصه در جشن های دانشجویی رامسر فعالیت زیادی داشتند. ”



    در همین زمینه، بسیاری از منابع تاریخ موسیقی ؛ ” ابراهیم حامدی ” خواننده ی شهره ی موسیقی پاپ ایران را از جمله کشف های محمد اوشال معرفی کرده اند و این طور نوشته اند که اوشال کاشف او در آزمون های کاخ جوانان بوده.



    محمد اوشال اما علاوه بر تنظیم ترانه های موسیقی مردمی؛ به واسطه ی استادی در نواختن ساز ترومبون و رهبری ارکستر جاز فولکرولیک در یاد اهالی هنر باقی مانده. این ساز که در لغت ایتالیایی ترومپت بزرگ معنا می دهد؛ از جمله ی سازهای دوره ی رونسانس است که بیشتر در موسیقی گاسپل مورد استفاده داشت. تا اینکه بهره گرفتن بت هوون از این ساز در سمفونی جاودانه ی شماره ی پنج اش؛ اسباب آشنایی طیف گسترده تری از أهالی موسیقی با این ساز شد و باعث شد تا آهنگساز های معاصر توجه بیشتری به صدای قدرتمند این ساز داشته باشند.



    آقای نوری زاده؛ در ادامه ی صحبت هایش به فعالیت های اوشال در ارکستر فولکرولیک؛ هم اشاره ای کرد و از جمله گفت که آشنایی و أنس محمد اوشال با نواهای محلی ایران بسیار عمیق بود و او موسیقی بیشتر اقوام ایرانی را به خوبی می شناخت و از بسیاری از گوشه های موسیقی محلی در آهنگ هایش بهره می گرفت.



    اما روزهای پر کار ودوران ثمر دهی هنر و دانش آقای اوشال همزمان با انقلاب ۵٧ به آخر آمد. او که به روایت دوستانش دل در گرو مهر حکومت پیشین داشت با روی کار آمدن حکومت مذهبی که از همان روزهای آغاز آشکارا به جنگ با هنر و خاصه موسیقی رفته بود؛ ایران را ترک کرد؛ و راهی لندن شد.” … آن سالهای اول این جور نبود. نه رادیو و تلویزیون درستی بود نه شرکت پخش در خوری. یک آهنگ ضبط می کردی؛ معلوم نبود پنجاه تا در آلمان بفروشد یا صد تا در لوس آنجلس… کیفیت کارها هم تعریف چندانی نداشت و در خور سلیقه و بزرگی اوشال نبود؛ همین است که او خانه نشین شد و دلزده از کار … ”


    آقای نوری زاده که از همان سالهای اول همنشین روزهای غربت و تنهایی اوشال بوده با بیان این جملات از دلزدگی و نا امیدی اوشال گفت و روزگار انزوا و خانه نشینی او…

    ” بعدها که اوضاع کمی بهتر شد و بچه ها رفته رفته کارهایی ارائه می دادند؛ یک روز به او گفتم که محمد؛ تو هم بیا و کاری انجام بده. نمی شود که اینجور همه ش در خانه باشی؛ می گفت که نمی توانم. قدیم ها ترانه ای به دستم می رسید که آتشی به جانم می زد و سر ذوق م می آورد. امروز اما ترانه ها آن طور نیست که دلم را تکان دهد. با هنر کم ارزش کنار نمی آمد. به قول معروف منبع الهام نداشت… ”




    اما این سالهای اخر؛ غم غربت و دلزده گی و قهر او با هنر به بیماری جسمی هم پیوند خورد تا روزگار او ناخوش تر از قبل شود. عاقبت هم این زمستان سخت؛ برای مرد محترم موسیقی ایران به شکوفه های بهاری نرسیدند تا خبر کوچ او که سالها در سکوت زیسته بود هم در هیاهوی این روزهای پر سر و صدای دنیا؛ آنقدرها پر رنگ نشود. چونان که انگار این تنهایی و بی خبری سرنوشت اش بود.


    تصاوير پيوست شده
    ویرایش توسط Shayesteh : 01-30-2017 در ساعت 12:25 AM

  14. 5 کاربر مقابل از Shayesteh عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند .


  15. #8
    نیمه فعال
    تاریخ عضویت
    Sep 2015
    نوشته ها
    112
    تشکر
    161
    تشکر شده : 281
    محمد اوشال جمعه خاکستری خدا رحمت کنه این بزرگ مرد رو تنها جمله ای که ازش به خاطر دارم در مورد بابک بیات بود که با صدای خسته و خش دارش از پشت تلفن میگفت کتاب سمفونی بابک دیگه بسته شد..... همون سمفونی که نه باربد نه بامداد هیچ کدوم از این دوتا حتی یه ذره نخواستن که از این طریق پدر رو جاودانه کنن.

    دانلود ورژن اول آهنگ خاکستری با صدای علی سهراب و موسیقی بابک بیات کلام ایرج جنتی و تنظیم مجمد اوشال


    [فقط کسانی که در سایت عضو شده اند قادر به مشاهده لینک ها هستند عضویت در سایت کمتر از 1 دقیقه ست. برای عضو شدن در سایت کلیک کنید...]

  16. 6 کاربر مقابل از abdola9060 عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند .


  17. #9
    فعال
    تاریخ عضویت
    Apr 2014
    نوشته ها
    5,737
    تشکر
    14,757
    تشکر شده : 5,944
    روحش شاد



  18. 2 کاربر مقابل از yasin6 عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند .


اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •